Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Systerns blogg får leva vidare

Innan Sabina Najjar dog i mars bad hon sina anhöriga att fortsätta skriva bloggen.

Sabina Najjar startade bloggen "Sabinas kamp" när hon förstod att hennes cancer var obotlig. Tusentals människor följde hennes ord, kantade med skratt och gråt, dödsångest och livsglädje. Efter hennes död uppdaterar hennes lillasyster och mamma bloggen.
– Det kändes viktigt för att den var så viktig för henne. Det kändes som att det var det hon levde för på slutet. Hon gav mig lösenorden och sa "Gör några inlägg sedan", säger lillasystern Johanna Najjar.
Hur har du känt inför att skriva på bloggen?
– Blandade känslor. Det är ju egentligen Sabinas grej och det blir ju inte samma sak nu. Det var hennes ord och nu är det helt annorlunda. Men det är många som tycker att det är roligt att höra vad som har hänt och hur det går för hennes två tjejer. Och det kändes rätt skönt att få skriva av sig. Man tänker inte på alla som sitter och läser, jag gör det för mig själv och för Sabina. Det blev inte ett lika abrupt slut.
Tvekade du någonsin inför att göra din sorg så offentlig?
– Nej, det gjorde jag inte. Jag har jättesvårt för att uttrycka mina känslor på bloggen men på ett sätt kändes det ändå skönt. Många som vi känner som vi kanske inte pratar med dagligen får nu veta hur vi mår och hur vi kan gå vidare. De kanske inte vill ringa och störa men de får ändå veta genom inläggen.
Du har fått inloggningsuppgifter till Sabinas mejlkonto och Facebook. Hur känner du inför det, låta hennes profil leva vidare eller avsluta?
– Det är blandade känslor. Mamma loggade in för att kolla hennes mejl och i samband med det fick jag ett meddelande på MSN, någon sorts virusvarning, "Du har fått ett meddelande från Sabina". Det kändes helt fel. Men än så länge är det folk som gör inlägg på hennes Facebook. Hur ska man annars göra? Det är skönt för andra att kunna göra det. På hennes födelsedag, hon skulle ha fyllt 35, var det många grattisönskningar.
Gå till toppen