Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Körpengarna - ett lyft för Tamam

I Lund har integrationsorganisationen Tamam en årlig budget på 35 000 kronor. Tillskottet på en halv miljon kronor från Team-Ola betyder därför mycket.

LUND. – Det är helt fantastiskt. Pengarna är öronmärkta för organisationens verksamhet i Lund. Utöver den stora summan har Tamam fått en oerhört stor uppmärksamhet genom Team-Olas seger i Körslaget, något vi märker på statistiken över antalet besökare på vår hemsida, säger Tamams vice ordförande, Gustaf Sörnmo.
– Nu ska vi försöka satsa ännu mer på de nyanlända invandrarungdomar som bor utanför Lunds stad, alltså i de lite mindre orterna i kommunen. Men vi har också behov av en egen lokal - i dagsläget får vi hålla till där det finns plats, bland annat på olika skolor.
Efter uppmärksamheten kring ensamma flyktingbarn i Hököpinge har Tamam planer på att starta verksamhet i Vellinge.
– Vi hoppas kunna få igång en grupp där, säger Gustaf Sörnmo. Om allt klaffar planerar vi att åka dit nästa vecka för att se vad för slags förutsättningar det finns och göra något som påminner om våra grupper i Lund och Malmö.

Tamam prisbelönt

Tamam har varit aktiva i Lund sedan 2003. Tre år senare utsågs organisationen till Sveriges bästa icke-våldsfrämjande projekt.
2008 fick Tamam Lunds kommuns integrationspris.
Tamam arbetar med olika aktiviteter för nyanlända invandrarungdomar. Det kan exempelvis handla om läxhjälp vid behov, olika idrottsaktiviteter, de besöker flyktingbostäder och ser till att svenska och invandrarungdomar möts med mål att de nyanlända ungdomarna ska integreras i samhället.
Gå till toppen