Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

På jakt efter kastanjepuré

Vissa fnyser föraktfullt åt burkmat, men det finns konserver värda att älska. I mitt skafferi trängs allt från kufiga sniglar till vardagsprosaiska bönor. Burkar jag inte kan leva utan. Men en burk jag verkar få lära mig leva utan är kastanjepurén. Jag älskar den nötiga, lite chokladiga smaken och jordiga aromen. Ja, jag förlåter till och med att den sötade varianten ofta är smaksatt med vanillin som jag har lite svårt för. Sötad kastanjepuré vänder jag gärna samman med löst vispad grädde och en gnutta fin konjak. Kanske en doft nymald kanel. Sen ringlar jag bitter, nästan osockrad chokladsås över och serverar espresso till. En murrigt vintrig och enkel dessert.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen