Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

H43 föll mot Kristianstad

H43 förlorade mot nykomlingen Kristianstad med 21–24 (12–10).

Tomas Axnér i duell med Kristianstadsmålvakten Kristian Friis. Axnér gjorde åtta mål, men Friis vann matchen.Bild: Foto: Emil Malmborg
En femmålsledning var inte nog för H 43. På nytt tappade man ett derby i slutet.
Mot Kristianstad ledde H 43 med 10–5 i den första halvleken, men tappade sedan mål för mål.
Elva minuter in på den andra halvleken var Kristianstad ifatt för första gången, 16–16, och tog sedan över matchen.
Till slut vann Kristianstad med 24–21.
– Vi gjorde för lite mål framåt, tyckte H 43-tränaren Pelle Käll. Försvarsmässigt var det väl okej, men framåt borde vi ha gjort betydligt fler mål.
Den som till en början anförde trupperna var lagkaptenen Tomas Axnér. När H 43 tog ledningen med 6–3 hade Tomas gjort tre av målen.
– Jag kom bra in i matchen, eftersom jag vet hur Kristian Friis agerar efter att ha spelat med honom flera år, sade Tomas Axnér.
Det räckte dock inte hela matchen. Den förre H 43-målvakten Friis gjorde en matchavgörande insats.
– En liten revansch för mig, sade Kristian.
Inte på H 43, utan för att han inte fått till det så bra tidigare under säsongen.
– Jag skadade mig i sista träningsmatchen och sedan har det varit svårt att komma igång, förklarade Kristian Friis.
Tidigare har det varit Jesper Larsson, i H 43 så sent som förra säsongen, som vaktat målet. Men Kristianstadstränaren Kenneth Andersson valde att satsa på Kristian Friis denna gång – delvis beroende på att Jesper Larsson var småskadad.
– Kristianstad vann målvaktsmatchen, erkände Pelle Käll.
Men det var inte bara där som Kristianstad var bättre. Under hela matchen var det Kristianstad som visade den större viljan, aggressivt spel från första stund, och det gav resultat i slutet när matchen avgjordes.
– Då var det pojkar mot män, tyckte Tomas Axnér. Vi vek ner oss alldeles för enkelt.
Kristianstad är tillbaka i elitserien efter tolv år i lägre serier. Det är uppenbart att man tänker krig för att hålla sig kvar.
Spelmässigt var det avgörande när Kristianstad bytte och började spela 6–0-försvar. Då hade H 43 ingenting att sätta emot.
– Dessutom var vårt 6–5-spel alldeles för dåligt, sade Pelle Käll. Vi utnyttjade inte utvisningarna som vi borde ha gjort.
I senaste hemmamatchen föll H 43 mot slutet i derbyt mot Lugi. Nu får inte den trenden fortsätta, eftersom det är dags att möta OV Helsingborg nästa gång.
– Vi får försöka glömma detta och verkligen ladda om för den matchen, sade Pelle Käll. Den är oerhört viktig för oss.
Gå till toppen