Ekonomi

Jobbsök via Twitter vann pris ikväll

Kevin Ohashi prisades för sitt bidrag Twitter Jobs.

Bild: Foto: Thomas Frostberg
MALMÖ. Leif Bülow stod för en av de andra vinnande affärsidéerna med ContraCeptiGel som ska minska risken för oönskade graviditeter hos kvinnor som inte kan använda dagens preventivmedel.
Bästa studentbidrag kom från Kevin Ohashi med Twitter Jobs, som knyter samman företag och jobbsökande via internettjänsten Twitter.
Över 200 personer hade lämnat in bidrag i tävlingen, som fortsätter i ytterligare två steg under våren.

Här är alla vinnare:

Tio bidrag belönas i första etappen av Venture Cup Syd med 5000 kronor vardera för bästa affärsidé. Dessutom delas specialpriser ut till bästa studentbidrag och bästa forskarbidrag.
Beskrivningarna nedan är utdrag ut texterna i tävlingsbidragen.
Bästa affärsidéer:
Malin Sjöö: ViscoSens
ViscoSens skall producera och sälja mätteknik för att styra och optimera ett livsmedels egenskaper till önskat hälsovärde avseende blodsockerhöjande effekt redan under produktion.
Alex Esser: Taxi Taxi
Taxi Taxi gör det superenkelt att beställa en taxi med hjälp av mjukvara i din mobiltelefon. Helt utan att behöva ringa bolaget, utan att behöva veta vilken gata du befinner dig på eller hålla reda på numret till taxibolaget.
Peter Almers: BabyPhone
BabyPhone är en babymonitor i form av ett mobiltelefontillbehör. Om föräldrarna har var sin mobiltelefon erbjuder systemet oändlig räckvidd.
Martin Hedström: CapSenze
CapSenze utvecklar unik och högteknologisk sensorteknologi och som snart kommer att framträda som en första prototyp av ett nytt, högkänsligt analysinstrument.
Kevin Ohashi: Brand Research
Brand Research är en övervakningstjänst som i realtid hjälper bolag att följa vad konsumenter säger om deras brand på internet och i sociala medier.
William Renco: Digitalt nothanteringskoncept
Konceptet består av självständiga delsystem som går att kombinera och anpassa till användarens specifika behov.
Henrik Malm: Nocturnal Vision
Bearbetar video filmad i dåliga ljusförhållanden och förbättrar kvalitén på dessa avsevärt. Tekniken är utvecklad för att i framtiden implementeras i hårdvara i diverse typer av videokameror, så som mobilkameror och övervakningskameror.
Leif Bülow: ContraCeptiGel
En ny produkt som på ett diskret och behagligt sätt ska minska risken för oönskade graviditeter. Produkten är tänkt att användas av kvinnor för vilka dagens preventivmedel inte är lämpliga, av kvinnor som vill öka effekten av befintliga preventivmedel eller av dem som vill ha lite bättre glid.
Katarina Ivarsson: Flux360
Är en högkvalitativ produkt som erbjuder ett komplett personsaneringssystem till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Flux 360 erbjuder en lösning som passar många användare och situationer.
Henric Romlin: Good Hut
Erbjuder miljövänliga hus gjorda i återvunnet pappersbaserat material. Genom deras modulbaserade konstruktion möjliggörs en lätt och snabb transport.
Venture Cup-tävlingen är öppen för studenter, forskare och befintliga entreprenörer. Tre av bidragen inlämnade av studenter fick en särskild utmärkelse och belönades med 12500, 5000 respektive 2500 kronor.
1:a pris
Kevin Ohashi: Twitter Jobs
Ett interaktivt jobbnätverk som använder Twitter för att koppla samman arbetssökande med bolag som söker personal.
2:a pris
Tor Blomdell: Vätskebalansmätare
Vätskebalansmätaren kontrollerar vätskebalansen hos användaren och kan därigenom på ett tidigt stadium förhindra vätskebrist.
3:e pris
Nils Franzén: Stripe Shoes
Hjälp andra samtidigt som ni hjälper er själv, vi tillhandahåller en billig, gedigen, stilren tygsko. Genom ert köp donerar vi samtidigt (utan mellanhänder) en exakt likadan produkt till ett barn i tredje världen.
Till bästa forskarbidrag utsågs Semantic Evaluation Method (SEM), en metod för att förutsäga tillförlitligheten i vittnesmål från ögonvittnen. Bakom tävlingsbidraget står Farhan Sarwar och Sverker Sikström.
Gå till toppen