Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Vardagslivet är enklare här"

Barnen känner igen henne från Bolibompa men nu har Mia Barlöv lämnat huvudstaden för Skåne. På luciadagen fyller hon 40 år.

Bild: Foto: Privat
Vad gör Bolibompa-Mia idag?
– Just nu är jag nyinflyttad till Lund och håller på och renoverar min mammas hus på Väster som vi köpte i somras. Vi fick ett tillfälle att ta över det och tyckte det passade bra när äldste sonen Ludwig precis skulle börja skolan. Vardagslivet känns enklare här än i Stockholm, det är ett lugnare tempo. Så det var ett bra beslut.
– Annars söker jag jobb som skådespelare och programledare.
Hur blev du intresserad av teater?
– Det var när jag gick i åttan i Ystad och en klasskompis tog med mig till en dramagrupp. När jag gick upp på scenen i aulan var det något som hände, jag fick en så stark känsla av att ha hittat rätt. Och sedan dess har det varit det roligaste jag vet, lika viktigt som luften jag andas.
– Jag har gått två år på Calle Flygares Teaterskola i Stockholm och sysslat mycket med barn-teater.
Vad var det roligaste med att jobba med ”Bolibompa”?
– Jag har alltid tyckt att det varit roligt att jobba med barn, kontakten man får med dem är så unik och väldigt direkt. När man jobbar med barnprogram är man sig själv och kan inte gå in i en roll som med barnteater.
– Det roligaste var den fantastiska responsen som jag fick av barn, till exempel när jag uppmanade dem att skicka in familjeblommor. Dagens familjer ser ju annorlunda ut än de gjorde förr och därför tyckte jag att blommor passade bättre än träd.
– Det var roligt när barn kom fram på stan och ville hälsa, men min son Ludwig tyckte det var lite jobbigt att andra barn hade tillgång till hans mamma.
Du är adopterad från Etiopien och blev intresserad av att åka dit efter att du fått barn. Har du varit där än?
– Ja, för ett år sedan var jag där i två veckor. Jag hade bestämt att om jag vaknar en morgon och vill åka dit ska jag bara sticka och sen får allt annat fixa sig. Det var blandade känslor att besöka barnhemmet där jag bodde.
– För mig var det viktigt att bara trampa etiopisk jord och få känna lukten av och se Addis Abeba. Många människor har i all välmening velat prata med mig om Etiopien så det var viktigt för mig att bilda mig en egen uppfattning om landet.
Hur firar du födelsedagen idag?
– Det blir väldigt lugnt med vänner och närmaste familjen, mina barn har fyllt år under hösten och då har vi haft stora kalas. Men till våren blir det kanske något större.

Maria ”Mia” Barlöv

Bor: Villa i Lund.
Bakgrund: Uppvuxen i Stockholm, Karlskrona och Ystad. Har haft många olika jobb genom åren, till exempel har hon städat, jobbat på fabrik och förskola och varit krokimodell och statist. Gick Poppius journalistutbildning i våras.
Familj: Maken Stefan Jansson och barnen Ludwig, sju år, och Adina, tre år.
Intressen: Läsa, sjunga, spela teater. Trädgård är ett nyväckt intresse sedan de flyttade in i hus.
Aktuell: Fyller 40 år den 13 december.
Gå till toppen