Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Marcus Allbäck blir assisterande kapten

Marcus Allbäck blir assisterande förbundskapten i fotbollslandslaget. Marcus Allbäck får titeln ”players manager” i Hamréns lagbygge.

Sveriges nya stab, Jörgen Lennartsson, Lars Eriksson, Marcus Allbäck och Erik Hamren.Bild: Foto: Bildbyrån
– Han blir länken mellan mig och spelare. Mackan är en otroligt bra representant. Bra och positiv attityd, respekt för andra spelare.
Före detta landslagsmålvakten Lasse Eriksson, blir ny målvaktstränare i landslaget.
– Han har varit med på den här nivån, varit proffs och stått i landslaget. Eftersom jag inte har någon högre spelarerfarenhet var det viktigt för mig att ha personer runt om mig med den erfarenheten, motiverar Hamrén valet av Allbäck och Eriksson.
Samtidigt dementerar Hamrén att han ska sluta med Rosenborg med omedelbar verkan:
– Det är bara spekulationer och inget som är sant i dem. De (Rosenborg) jagar tränare och har ett par alternativ. Det kan bli så att den som tar över efter mig i januari men som läget är nu så är det jag som startar igång träningen i januari, säger Hamrén.
Marcus Allbäck tvekade aldrig inför erbjudandet även om det nu innebär att hans egen spelarkarriär är över:
– Spännande givetvis, jag har varit borta från landslaget i ett och halvt år men längtat tillbaka och blev väldigt glad när jag fick komma tillbaka till Italien-matchen och nu kom frågan igen. Det var inget svårt beslut.
– Det är nytt för Sverige och förhoppningsvis blir det bra.
Om att karriären är slut:
– Allting har sitt slut.
Därmed blir Jörgen Lennartsson kvar som förbundskapten tillsammans med Tommy Söderberg för U21-landslaget:
– För att vi ska få ut det bästa av oss båda så känns det bra att ha kvar Jörgen och Tommy (Söderberg) kvar i U21-landslaget. Jörgen kommer dock att vara väldigt tätt till A-landslaget i vårt samarbete och när vi ska ta ut trupper. När vi går till slutspel kommer han också att bli en tränarresurs, säger Erik Hamrén.
– Tanken är att knyta ihop A-landslaget och U21-landslaget allt närmare.
– Som Erik var inne på brinner jag mest när jag får coacha laget. Jag tycker det är en strålande lösning, säger Lennartsson själv.
Gå till toppen