Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Tre MFF:are i landslaget

Malmö FF:s Guillermo Molins, Johan Dahlin och Daniel Larsson har blivit uttagna i A-landslaget. Även TFF:s Viktor Noring är med.

Guillermo Molins och Daniel Larsson firar ett mål mot Elfsborg. Idag kan de fira att de blivit uttagna i landslaget.Bild: Foto: Håkan Röjder
Förbundskaptenen Erik Hamrén tog med elva debutanter till januariturnén.
Tre semesterlediga MFF-spelare finns med bland dem.
– Va, är jag uttagen i landslaget. Det hade jag ingen aning om, säger Daniel Larsson som befinner sig i Colombia när Sydsvenskan ger honom beskedet.
Den snabbe anfallaren som formligen öste in mål i höstas har inte gått obemärkt förbi. Nu har han liksom resten av spelarna semester och är inte riktigt uppdaterad om fotbollslivet hemma i Sverige för tillfället.
– Jag känner mig lite tagen på sängen...
– Jag är jätteglad, verkligen, det är första gången som jag är uttagen till A-landslaget, säger Daniel Larsson som efter spel i både pojk- och juniorlandslaget inte var aktuell för U21-landslaget.
Nu ingår han alltså i Hamréns 24-manna trupp till vinterturnén som nästa år går till den Arabiska halvön för en landskamp mot Oman samt ytterligare en match mot ännu okänt motstånd.
– Skulle vi åka ner enbart för at göra resultat i de här två matcherna så kanske vi skulle ha en lite annorlunda trupp, men nu vill vi ha med främst unga spelare och ge chansen till dem som kan komma med på ett par års sikt, säger Erik Hamrén till det svenska fotbollsförbundet.
Daniel Larsson får dessutom sällskap av klubbkompisarna Guillermo Molins och Johan Dahlin.
"Gische" som fanns med i sommarens U21-EM, är så ung att han hinner med ytterligare ett varv med U21, men nu får han även chansen att mäta sina krafter med de allra bästa i A-landslaget.
Eller, de allra bästa är väl kanske inte riktigt med eftersom januariturnén mer är förbundskaptenens chans lära känna de i de skandinaviska ligorna och som knackar på dörren, men det är ändå ett kvitto för spelarna att det har gjort bra ifrån sig och finns med i resonemanget.
– Det är jättekul för killarna. Jag trodde att Johan och Daniel skulle bli uttagna om jag hade fått gissa, men det är kul att "Gische" kom med också, säger MFF:s tipselittränare Leif Engqvist.
Sommarens nyförvärv, målvakten Johan Dahlin, var med på vinterturnén redan förra året och har en A-landskamp i bagaget. Han får sällskap av Trelleborgs supertalang Viktor Noring som utsågs till årets nykomling på Fotbollsgalan.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: Johan Dahlin, Malmö FF, Kristoffer Nordfeldt, Brommapojkarna, Viktor Noring, Trelleborg, Daniel Örlund, Rosenborg.
Försvarare: Michael Almebäck, Örebro, Mikael Dorsin, Rosenborg, Joel Ekstrand, Helsingborg, Emil Johansson, Hammarby, Per Karlsson, AIK, Erik Lund, Göteborg, Mikael Lustig, Rosenborg, Tom Söderberg, Häcken.
Mittfältare/anfallare: Emir Bajrami, Elfsborg, Sebastian Eriksson, Göteborg, Alexander Farnerud, Bröndby, Pontus Farnerud, Stabaek, Philip Haglund, Brommapojkarna, Samuel Holmén, Bröndby, Stefan Ishizaki, Elfsborg, Daniel Larsson, Malmö FF, Guillermo Molins, do, Rade Prica, Rosenborg, Mathias Ranégie, Häcken, Anders Svensson, Elfsborg.
Gå till toppen