Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Mikael Roth till FC Rosengård

FC Rosengård förstärker försvaret inför nästa säsong i division 1 södra. Ex-MFF:aren Mikael Roth är klar.

– Jag har varit ifrån fotbollen i två månader, men nu börjar det spritta i benen. Det är väl ett tecken på att man fortfarande är sugen, säger Mikael Roth.
Efter sju säsonger i IFK Norrköping, varav flera som lagkapten, känner han att motivationen är på väg tillbaka.
– Det blir en extra krydda när allt är nytt.
32 år gammal kände hallänningen Roth att det var dags att dra söderut med familjen – frun kommer från Trelleborg – och Tygelsjö blir den nya bostadsadressen. Dialogen med FC Rosengård har pågått sedan i höstas och Mikael Roth tycker att Malmöklubben känns spännande. Dessutom innehåller överenskommelsen en deltidstjänst inom ramen för FC Rosengårds projekt på Rosengårdsskolan.
– Det blir väl mycket sportaktiviteter där också. Jag har spelat fotboll på heltid sedan MFF-tiden, nu kan jag fortsätta spela på hyfsad nivå och samtidigt börja jobba.
I FC Rosengård återförenas Roth med en gammal MFF-kompis – den assisterande tränaren Olof Persson.
– Jag har pratat en del med honom också och det är klart att han har mycket att bidra med, säger Mikael Roth.
Mikael Roth värvades från Halmia till Malmö FF och fick mest spela vänsterback innan han flyttade till Norrköping. Där har han i huvudsak spelat mittback, men FC Rosengårds sportchef Bosse Cronqvist ser flera användningsområden.
– Han är rätt så allround, även om det är backlinjen som är hans specialitet. Det ger rätt så stora öppningar med en sådan spelare i laget, både för honom själv och för de andra, säger Bosse Cronqvist.
– Men framför allt kan han förmedla mycket erfarenhet till laget och vi tror att han blir en stor tillgång.
Kontraktet är på två år med option på ytterligare ett.
Gå till toppen