Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maya Eizin Öijer: "Klimatet har blivit mer kulturfientligt"

Maya -indianerna påstår att en historisk era tar slut år 2012. Vissa tror att det betyder jordens undergång. Därför bad Sydsvenskan fem andra major om lite gladare perspektiv på det årtionde som kommer. I dag: konstnären Maya Eizin Öijer.

Bild: Foto: Bruno K. Öijer
Vad ska du göra med 10-talet?
– Jag ska fortsätta med min konstnärliga verksamhet. Man ska egentligen inte uttala sig om projekt man vill göra och som ännu inte är förverkligade. De blir sällan utförda. Det intressanta med framtiden är ju att man aldrig kan sätta upp regler för den. Det enda jag kan säga är att jag har flera projekt på gång som jag väntar mig mycket av. Jag kommer nog att fortsätta göra stora bilder där jag blandar foto med måleri. Bilderna jag gör är ofta flera meter höga och långa. En utställning tar ett år eller två att göra så jag kommer att ha fullt upp med att utföra det jag föresatt mig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen