Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ishockeydomare Bengt Andersson död

Bengt Andersson, 90 år, Malmö, en av skånsk ishockeys förgrundsfigurer, har avlidit.

Bild: Foto: Privat
Det var en förflyttning i jobbet som gjorde att Bengt Andersson lämnade födelseorten Södertälje och bosatte sig i Malmö 1945.
Tidigt kom han att ägna sig åt ishockey. Till att börja med som spelare i MFF, men redan 1949 blev han invald i det tämligen nybildade Skånes ishockeyförbund. Där var han sedan kvar i olika funktioner i över femtio år, även om han formellt lämnade styrelsen 1981.
Runt 1950 började Bengt Andersson också sin långa domarbana. Då var han samtidigt spelare i MFF och kunde alltså inte döma matcher i samma serie. Dessutom gällde endomarsystemet, vilket ställde höga krav.
Inte minst genom sina hockeyspelande söner var han även under många verksam inom MFF och MIF som ledare.
Genom engagemanget i MFF:s ishockeysektion slussades Bengt Andersson även över till fotbollen. Han hade ledaruppdrag ett tag, men framför allt var han medlem av MFF:s valberedning under en lång följd av år.
Under de senaste femtio åren har skånsk ishockey genomgått en total förändring. Det är ingen överdrift om man påstår, att Bengt Andersson har haft stor del i den.
Bengt Anderssons närmaste är hustrun Marianne samt sönerna Göran, Jan och Hans Gillsin med familjer.
Gå till toppen