Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Håkan Jeppsson tar över MFF

Håkan Jeppsson valdes enhälligt till ordförande och efter 99 år var det också dags för en kvinna i styrelsen.

Valberedningens förslag Carina Brorman, kommunikationsdirektör i Eon, vann - för att tala idrottsspråk - en lätt och klar seger mot Framtidsgruppens motkandidat Mikael Brandrup. Handuppräckning räckte, någon sluten votering krävdes aldrig.
– Jag är stolt, sade Carina Brorman. Och hoppas förstås att vi så småningom har flickfotboll i föreningen igen också.
Valet av ny ordförande var däremot enhälligt precis som förväntat. Bengt Madsen hyllades som avgående ordförande, valdes till hedersdito, och efter ett nästan tre timmar långt årsmöte, kunde Håkan Jeppsson ta över klubban.
Den hade under mötet förra kommunalrådet Nils Yngvesson som mötesordförande, men han slapp hantera några uppslitande strider.
Nya i styrelsen blev enligt valberedningens förslag också Anders Pålsson och suppleanten Björn Bergman.
– Jag tackar för det finaste uppdraget man kan få i Malmö, sade Håkan Jeppsson i ett kort-kort första anförande som ordförande. Och jag vet att det innebär att det är applåder i dag, men kan vara något helt annat en annan dag.
Desto mer tid upptog vd Pelle Svensson av kvällen. Utöver en tillbakablick på 2009, talade han en hel del om ett ekonomiskt tufft 2010.
– Vi måste öka intäkterna. Det mesta av vårt kapital är bundet i arenan eller i garantier för den. Det innebär att likviditeten kommer att vara ansträngd under vissa perioder, poängterade han.
Den budgetram han presenterade var också tuff. Ett budgeterat nollresultat exklusive eventuella spelarförsäljningar bygger bland annat på ett publiksnitt på 18 000 åskådare.
– Det sportsliga är viktigt. Vi ska vinna SM-guld i år, hävdade Pelle Svensson.
– Jag lovar inget, jag hoppas bara, sade Håkan Jeppsson.
Gå till toppen