Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fängelse efter tenniskravaller

Hovrätten dömde idag en 23-åring till sex månaders fängelse för våldsamt upplopp efter tenniskravallerna i Malmö i mars 2009. Därmed ändrar hovrätten Malmö tingsrättens friande dom mot mannen.

MALMÖ. Det var i mars förra året som det bröt ut kravaller i samband med Davis Cup-matchen där Sverige mötte Israel. 23-åringen som stod åtalad för våldsamt upplopp är hemmahörande i Stockholm och friades först i tingsrätten för att man ansåg att bildbevisningen mot honom var för svag.
Malmö tingsrätt kritiserade också en polismans vittnesmål om att han känt igen 23-åringen.
Men hovrätten gick på en annan linje och dömde igår mannen till fängelse i sex månader för våldsamt upplopp. Han ska också tillsammans med en annan man som deltog i kravallerna betala 133 610 kronor i skadestånd. Skadeståndet avser de skador som uppstått på polisbilar som attackerades.
Bildbevisningen har bestått av filmer och fotografier som är tagna under upploppen. Bilderna har sen analyserats av Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL som i ett utlåtande finner det troligt att det är den misstänkte mannen som deltagit i upploppen, trots att han haft andra kläder på sig vid gripandet.
– Min klient säger fortfarande att det inte är han som är på bilderna, säger 23-åringens advokat Karsten Nyblom.
– Bildbevisningen är väldigt tunn och vi tänker överklaga domen till Högsta domstolen, säger han.

Gå till toppen