Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lagerbäck tar över Nigerias landslag

Nu är det klart – Lars Lagerbäck blir förbundskapten för VM-klara Nigeria.

STOCKHOLM. Trots att den före detta svenske förbundskaptenen inte bekräftat saken själv, presenterar det nigerianska fotbollsförbundet på sin hemsida Lars Lagerbäck som sin nye förbundskapten. Enligt Expressen på nätet ska Lagerbäck skriva på ett femmånaderskontrakt i början av nästa vecka och Lars-Åke Lagrell har förstått det som att Roland Andersson blir assisterande förbundskapten.
– Det är bara att gratulera, det är en ny utmaning för Lasse och han är värd den. Han har haft en mycket framgångsrik period i Sverige med fem raka mästerskap, det är tio år med EM och VM, säger Lagrell.
Lagerbäck konkurrerade om jobbet med svenske tränaren Sven-Göran Eriksson, före detta förbundskapten i England och Mexiko, Bruno Metsu, fd förbundskapten i Senegal, Ratomir Dujkovic, fd förbundskapten i Ghana och Glenn Hoddle, fd förbundskapten i England.
Enligt Tunde Aderibigbe på det nigerianska fotbollsförbundet fick Lagerbäck jobbet för sin kunskap och analys av Nigerias landslag. Under mötet hade Lagerbäck analyserat spelare så långt tillbaka som 2002 när Sverige och Nigeria möttes i VM fram till lagets nuvarande spelare.
– Han identifierade problemen med nigeriansk fotboll och hade specifika idéer för att lösa problemen. Sedan presenterade han specifika lösningar för att lösa dessa problem. Hans presentation var briljant och visade att han kom förberedd, säger Aderibigbe till Kickoff.com.
Lars-Åke Lagrell tror att Lagerbäck kommer att behålla sin spelidé och fotbollsfilosofi från tiden i det svenska landslaget, och arbeta vidare på samma linje.
– Lasse är som Lasse är, han kommer att sköta jobbet på sitt sätt och vara på samma sätt gentemot alla i Nigeria. Det är nog för sent att göra om sig själv. Och det är bara hoppas att det kommer att gå bra, säger Lagrell.
Huvudpersonen själv väljer att än så länge ligga lågt, trots den officiella bekräftelsen.
– Jag vill inte säga något än, jag har efter att allt har gjorts klart inte träffat dem (förbundet). Jag ska träffa dem i eftermiddag någon gång, fram till dess vill jag ligga lågt, säger han till TV4:s Fotbollskanalen.

Gå till toppen