Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Kökschefen Titti Qvarnström "Årets Rising Star"

Titti Qvarnström, kökschef på restaurang Bloom in the Park i Malmö, är "Årets Rising Star" enligt White Guide.

Bild: Arkiv: Håkan E Bengtsson 2009
Titti Qvarnström är 30 år, född och uppvuxen i Malmö, är utbildad i Köpenhamn och har bland annat jobbat på enstjärniga Rutz Weinbar i Berlin.
Vad lagar du helst?
– Vad som helst bara det är bra råvaror, det blir jag glad av. Sen spelar det ingen roll om det är tryffel eller persilja. Men det jag går igång mest på är inälvsmat. Grishuvud är spännande och tjurtestiklar är en delikatess.
Grisfotpaj, lammhjärtan och annat från "nos till svans" har blivit en grej just i Malmö.
– Ja, det är roligt att efterfrågan på udda rätter har ökat.
Du deltog i Årets kock i höstas och nådde semifinalen. Vad betyder utmärkelsen "Årets Rising Star" för dig?
– Det är jättekul att få ett erkännande! Dessutom är Malmö ofta underrepresenterat i krogsammanhang och staden behöver lite uppmärksamhet.
Du har jobbat på Bloom sedan i somras, hur ser framtiden ut för dig?
– Närmast håller jag på att etablera ett nätverk med närproducerande djuruppfödare och slakterier. Det är inte så lätt att få tag på alla råvaror som man kanske kan föreställa sig.
Vad lagar du privat, när du kommer hem?
– Då brer jag bara en macka.
Gå till toppen