Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mats Skogkär: Perversioner

Sveriges unga muslimer, Sum, har bjudit in en homofob hatpredikant, Abdullah Hakim Quick, till sin årliga konferens som äger rum i påskhelgen.

Detta är en opinionstext från ledarredaktionen. Sydsvenskans hållning är oberoende liberal.
Quick är känd för hätska utfall mot homosexuella som han sagt skall dödas eftersom de annars kommer att ta över och förstöra samhället.
Kalla det skattepengar i arbete: under 2009 fick Sveriges unga muslimer över 2,2 miljoner kronor i organisationsstöd via statliga Ungdomsstyrelsen.
Ansvariga för konferensen uppgav för P3 Nyheter att Abdullah Hakim Quicks åsikter om homosexualitet kom som en överraskning för dem.
Dessutom: enligt Sveriges unga muslimer har Quick inte bara övergett sina homofoba åsikter. Han har aldrig haft några.
”När vi sen tog kontakt med föreläsaren själv så hävdade han att han inte alls står för dessa åsikter och att det är han själv som har blivit utsatt för hatpropaganda från muslimfientliga krafter”, meddelades det igår eftermiddag på Sums hemsida.
Och inte nog med det:
”Quick menar också att han har flera gånger på ett balanserat sätt förklarat att Islam inte tillåter samkönade sexuella relationer och kräver att man respekterar den islamiska hållningen även om man inte håller med.”
För sådant finns ett fint ord: advokatyr.
Homosexualitet är ingen perversion.
Att kräva att människor dödas på grund av deras sexuella läggning är perverst.
Att bjuda in Abdullah Hakim Quick som talare och sedan så lättvindigt avfärda kritiken är inte perverst.
Men väl skamligt.
Gå till toppen