Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allt annat än normal

Vissa människor borde skriva sina dödsrunor själva. Som Malcolm McLaren. ”Jag gjorde inget nytt. Jag…

Vissa människor borde skriva sina dödsrunor själva. Som Malcolm McLaren.
”Jag gjorde inget nytt. Jag bara väntade på att det skulle bli min tur”, sa han om sitt livs mest minnesvärda konstinstallation i punkstandardverket ”Please Kill Me”.
Han skapade denna installation, Sex Pistols alltså, i en för den traditionella rockvärlden omvänd ordning, vilket väl också var en del av den konstnärliga provokationen. Namnet först, sedan karaktärerna, musiken möjligen i tredje hand.
”Ännu bättre blev det när det visade sig att killarna var lika arga som jag. Det var tack vare dem som jag kunde fortsätta drömma och stå emot frestelsen att bli det jag fruktade mer än allt annat – normal”.
Nu är han död i cancer, 64 år, lite för tidigt men ganska normalt, och alla dödar är hur som helst på något sätt normala. Man tänker sig att Malcolm McLaren är argare än någonsin just nu.
Läs mer: Salka Hallström-Bornolds minnesord över Malcolm McLaren hittar du på Sydsvenskan.se

Gå till toppen