Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tennisförbundet skickar ny nota till Reepalu

Svenska tennisförbundet vill fortfarande straffa kommunalrådet Ilmar Reepalu för hans uttalanden inför Davis Cup-matchen i Malmö.

MALMÖ.. – Ingen lokalpolitiker ska lägga sig i idrottsliga beslut, säger Henrik Källén som är tennisförbundets generalsekreterare.
Till Sydsvenskan säger han att förbundet skickat Ilmar Reepalu (S) en nota på 5 000 dollar och att man kommer att fortsätta göra så.
– Han har uppträtt oacceptabelt och lagt sig i tennisens, nej idrottens angelägenheter. Vi kommer att fortsätta skicka den här notan, det är principiellt viktigt. Han har skadat svensk tennis och även om han inte har ett juridiskt ansvar så har han ett moraliskt ansvar.
Hur då?
– Först och främst tvingades vi betala 5 000 dollar i bot till Internationella tennisförbundet. Dessutom har Malmö berövats möjligheten att se internationell tennis.
Men när Sydsvenskan når Ilmar Reepalu säger han att han inte alls sett tennisförbundets nota.
– Den måste ha skickats till fritidsförvaltningen. Den har säkert inte skickats direkt till mig. Dessutom rör det inte mig för jag har inte tagit något beslut.
Men tennisförbundet anser att du har ett moraliskt ansvar på grund av att du gjorde negativa uttalanden om matchen.
– Jag har självklart ett moraliskt ansvar att kritisera Israels ockupation och tänker fortsätta att kritisera den precis som FN har gjort.
Fritidsnämndens beslut att av säkerhetsskäl låta högriskmatchen mellan Sverige och Israel spelas inför tomma läktare ledde till att Malmö stad tvingades betala Internationella tennisförbundet 15 000 dollar för uteblivna intäkter. Men det som svenska tennisförbundet vill straffa Ilmar Reepalu för är hans uttalanden till Sydsvenskan inför matchen.
Den 20 februari 2009 sa kommunalrådet att hans ”personliga åsikt är att man inte ska spela någon match överhuvudtaget mot Israel i det här läget.”
Ilmar Reepalu hänvisade då till konflikten mellan Israel och Palestina och sa att situationen ”blev väldigt mycket allvarligare när Israel började med sina aggressioner och gick in i Gaza”.
Fritidsnämndens ordförande Bengt Forsberg (S) säger att han inte heller har sett någon räkning.
– Den räkning vi hade har vi redan betalat, 15 000 dollar. Någon ny räkning har vi inte sett.

Gå till toppen