Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rekordfest när Tyskland premiärvann

VM-premiären mellan Tyskland och USA på Schalke 04:s arena ses ikväll av 76 000 hockeyfans.

Efter en spänd väntan kunde rekordpubliken 77 803 åskådare jubla för full hals. Då pekade svenske domaren Christer Lärking på mittpunkten och godkände efter videogranskning Schütz mål, som gick via benet och in bakom amerikanske målvakten Scott Clemensen efter 21 sekunder av förlängningen.
En tysk drömstart på VM med seger över OS-tvåan.
Aldrig tidigare har så många åskådare sett en ishockeymatch på plats. Det tidigare världsrekordet var från 2001 då en match mellan Michigan State University och University of Michigan drog 74 554 åskådare på universitets arena gjord för amerikansk fotboll.
Den här gången var spelplatsen tyska fotbollsklubben Schalke 04:s hemmaarena Veltins Arena i Gelsenkirchen.
Folkfesten började flera timmar i förväg då tusentals fans samlades på festområdet utanför stadion för att med hjälp av en eller annan öl komma i form till matchen.
Det kalla och regniga vädret kunde inte förstöra feststämningen. Läktarna var proppfulla och publikhavet nådde ända ned till sargkanten, vilket gjorde att det inte blev några stora tomma ytor i den väldiga arenan.
Strax efter klockan 21 nådde stämningen kokpunkten när Michael Wolf gav de gulklädda tyskarna ledningen med 1–0. Då hade 5.20 spelats av den andra perioden. Ledningen höll ända till 8.28 in i den tredje perioden när Ryan Carter kvitterade.
Men det skulle ändå komma att bli hemmajubel. Schütz segermål fullbordade rekordfesten.
Gå till toppen