Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Norge skrällde i ishockey-VM

Norge besegrade Tjeckien med 3–2 i den svenska VM-gruppen.

Norge skrällde mot Tjeckien i Sveriges VM-grupp.Bild: Foto: Scanpix
Mannheim. Tjeckien vann skotten med förkrossande 46–15.
Det spelade ingen roll. I ett ishockey-VM där det skräller så in i Norden vann Norge med 3–2.
– Det är grymt. Vi besegrade ett lag som var medaljkandidat i VM, det är helt grymt, jublade Modostjärnan Mats Zuccarello Aasen.
Elitseriens skyttekung banade väg för Norges skräll med sitt distinkta 1–0-mål i den första perioden.
Sedan klev fler fram. Framför allt målvakten Pål Grotnes som tog 44 skott.
– Det är den största segern jag har varit med om, sade Grotnes samtidigt som det droppade svett från hans dyblöta matchtröja.
Är det ditt livs match?
– När jag tog 52 skott mot Kanada i Halifax (VM 2008) var det nog snäppet bättre. Men då förlorade vi med 2–1, så det var ju inte till någon nytta.
Det har varit skrällarnas VM hittills och Danmark har stått för två tidigare i turneringen då både Finland och USA har besegrats.
– Danskarna har gjort det bra, det är viktigt för hockeyn. Vi är inga blåbärslag längre, sade Grotnes, till vardags i Stjernen från Fredrikstad.
Anders Fredriksen, Vålerengen, och Anders Bastiansen, Färjestad, gjorde Norges övriga mål. Jaromir Jagr gjorde Tjeckiens båda mål i numerärt överläge.
Det är första gången som Norge har besegrat Tjeckien och den största segern sedan vinsten över Kanada i VM 2000.
– Men vi måste vinna nästa match också mot Frankrike, annars är inte den här segern värd något, konstaterade Zuccarello-Aasen.
Förlust där och laget kan ändå hamna i nedflyttningsserien. Tjeckien, som tidigare har besegrat Frankrike, möter Tre Kronor i nästa match och kan vid förlust få det jobbigt att nå kvartsfinal.
Gå till toppen