Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Från Limhamn till match mot Brasilien

Steget från division 6 till landskamp mot Brasilien känns oändligt. Men inte för Mike Chuma.

Ronaldo.Bild: Foto: Scanpix
– Han är uttagen till Tanzanias trupp och grabbarna i vårt lag håller tummarna för att han också får spela något, kanske göra ett inhopp, säger Markus Dahl, tränare för Limhamns FF.
Tanzania tillhör inte stormakterna i fotbollsvärlden och befinner sig långt ner på den globala rankningen (108:a). Men på måndag hamnar ”Taifa Stars” – som landslaget kallas – i det internationella strålkastarskenet. Brasilien VM-genrepar mot Tanzania i Dar es Salaam.
Matchen ska direktsändas i över 160 länder. Ett hyggligt skyltfönster för Mike Chuma. Den 26-årige anfallaren har spelat med Vaerløse på den tredje högsta nivån i det danska seriesystemet.
– Han har gjort tio landskamper och två mål för Tanzania.
Hur hamnade han i division 6 och Limhamn?
– Han har en dansk fru och familjen är bosatt i Malmö. Han tyckte att det blev för segt att pendla till Danmark. En god vän vid namn Assan Jack, såg Mike stå och trixa med en boll i Malmö Folkets Park. Då hade Mike inte spelat på ett år ungefär, säger Markus Dahl.
På den vägen är det. Den klubblöse landslagsspelaren tog chansen att komma i form. Markus Dahl beskriver Mike Chuma som en stark anfallare.
– Det är en bra division 6-spelare, men jag har svårt att tänka mig att han kan göra något mot Brasilien. Han har också haft problem med skador och ännu inte gjort 90 minuter för oss. Skulle han träna för fullt kan han åtminstone spela på division 2-nivå i Sverige, säger Markus Dahl.
Då kanske det kan bli tufft att möta Maicon, Lucio och de andra i Brasiliens stjärnspäckade lag.
Gå till toppen