Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Edda Manga vill återvända

En stor folksamling deltog i demonstrationen för Ship to Gaza i Malmö då bland andra Edda Manga talade.

Gårdagens demonstration för Ship to Gaza inleddes med en tyst minut på Gustav Adolfs torg. Nästan lika tyst blev det när idéhistorikern Edda Manga började tala om hur det hade varit på skeppet Mavi Marmara. Samlingen tätnade när folk drog sig närmare scenen för att lyssna.
– För Gazaborna kan det se ut som att vi misslyckades. Israel visade sig vara nästan oövervinneligt. Det spelar ingen roll vad man gör, man kommer inte fram. Jag vill säga: Vi kommer att hålla vårt ord. Vi kommer att bryta er isolering. Vi är på väg.
Efter sitt tal, på en bänk i skuggan, sa hon att hon vill åka med Ship to Gaza igen.
– Jag är mer determinerad än någonsin. Det vi var med om var som en intensivkurs i de orättvisor som jag vet att de är med om i Gaza.
Demonstrationståget med minst 1 500 deltagare fyllde sedan gågatan från Södertull till Triangeln på väg mot Möllan. "Länge leve Gaza", "Jalla jalla, muren ska falla", "Bojkotta Israel" och "Bojkotta USA". Det sista stod inte med på flygbladen med slagord som hade delats ut.
Hundratals människor demonstrerade igår i Irlands huvudstad Dublin i protest mot att skeppet Rachel Corrie hade stoppats. Även i Turkiet, England och Frankrike hölls demonstrationer igår.
Gå till toppen