Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund: Protester mot Israel

Samtidigt som bevakningen av fartyget Rachel Corries öde är som mest intensiv spelar Röda kapellet på Stortorget i Lund. Blåsorkestern är pausunderhållning under Palestinagrupperna i Lunds protestmöte mot Israel, blockaden mot Gaza och händelserna i måndags.

Bild: Foto: Anders Malmström.
– Vilken militär utbildning har Israel gett sina gossar? Hur gick det med guds avbild?, sa Inger Callewaert från Socialistiska partiet i Lund.
Hon berättar också om sin morfar, som mördades i Norge av nazister under andra världskriget. Nazisterna påstod att han var terrorist, apropå Israels försvar att de ombord på fartygen i måndags var terrorister.
En bit därifrån uppträder femton cheerleaders utanför Stadshallen och genom de hundratalet åskådarna till protestmötet tar sig ett gäng clowner på väg mot Lilla Fiskaregatan.
Gå till toppen