Malmö

Skottlossning kopplas till kriminella gäng

Nio hämtade till förhör, tre gripna.

Enligt en källa är den man som blev skjuten i ansiktet och i magen på Bergsgatan en före detta ledargestalt i det numera nedlagda kriminella gänget Lion family. Mannen ligger just nu med allvarliga skador på intensiven på Sus i Malmö. Flera personer samlades utanför akuten på onsdagskvällen. Efter ett tag uppstod bråk på platsen där en man ska ha blivit slagen i ansiktet.
En annan källa berättar att polispatruller, direkt efter skottlossningarna vid växelkontoret, åkte till Ramels väg och tog in folk till förhör som kunde ha med skottlossningen att göra.
Vid midnatt hade polisen hämtat in nio personer till förhör och gripit tre, misstänkta för försök till grovt olaga tvång.
Fem personer har sedan dess anhållits i samband med skjutningarna enligt Skånepolisens informatör Ewa-Gun Westford som pratat med TT.
En misstänks för grov misshandel och fyra för försök till grovt olaga tvång. En person är också fortsatt gripen, misstänkt för försök till grovt olaga tvång.
Enligt polisens informatör är allla inblandade kända hos polisen sedan tidigare.
Vid 19-tiden kom ett larm om ännu en skottlossning i Malmö. Polisen kan ännu inte bekräfta att någon av onsdagens två skottlossningar är gängrelaterade, men säger att det förmodligen finns ett samband mellan skottlossningarna.
Nu jobbar man med olika hotbildsbedömningar och tittar på kretsen runt de inblandade personerna.
Gå till toppen