Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Därför slutar Sara Holmgren

Sara Holmgren, 30, slutar spela handboll efter 135 landskamper och nio säsonger utomlands.

– Redan när jag skrev på kontraktet med HC Leipzig för två år sedan visste jag att det nog var mitt sista kontrakt. Jag har varit inställd på det ganska länge. Jag har ett och ett halvt år kvar på läkarlinjen i Köpenhamn så nu ska jag åka hem och få det klart.
Lockar inte ett sista EM i Danmark och Norge i december?
– Jo, det är klart men det är mycket som ska till innan dess. Man ska träna väldigt mycket och det är väldigt hård konkurrens så det är inte bra att kliva in och ta platsen.
Har du landat i beslutet?
– Än så länge känns det inte alls jobbigt. Jag är kvar i Leipzig och vi tränar här nere i tre veckor till, men jag är inte alls med längre. Just nu är jag bara ute och springer lite för att hitta ett sätt att träna ner. Jag har alternativ och kontakt med några klubbar och jag stänger inga dörrar. Skulle jag stå där i augusti och ha lust att spela så gör jag det så klart, men just nu känner jag ingen lust överhuvudtaget.
Bästa minne från handbollen?
– OS står väldigt högt upp på listan och när vi blev tyska mästare här nere förra året. Det var också riktigt stort när vi tog oss vidare från gruppen med Leipzig i Champions League. Jag önskar att jag hade fått spela Champions League tidigare för det har jag verkligen lärt mig mycket på. Och junior-SM är alltid kul att tänka tillbaka på.
Värsta minne?
– Ja, det måste vara VM i Kina förra året och OS-kvalet mot Kroatien. Det senare för att jag tycker det var orättvist och att vi borde ha vunnit. VM för att vi satte oss i situationer som vi inte borde ha gjort och sedan inte lyckades reda ut det. Den oerhörda besvikelsen plus att vi var tvungna att stanna kvar där nere och spela B-VM som kom efteråt var fruktansvärt.
Vad tror du om Sveriges chanser i EM?
– Jag tror att chanserna är goda om vi presterar och det är på tiden att vi slår Tyskland i ett mästerskap igen. Tar vi chansen att komma in bra i turneringen kan det bli riktigt bra även om den gruppen som vi korsas med senare är svår.
Gå till toppen