Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Petra Skogsberg förstärker Lugi

Dansk handboll är på väg nedåt då nästan samtliga klubbar har ekonomiska problem. Då flyr landslagets Petra Skogsberg, 26, till Lund och Lugi. – Elitserien är på väg att bli bättre. Det känns spännande och jag hoppas att serien får ett litet lyft, säger Petra Skogsberg.

Bild: Foto: Scanpix
Vänstersexan som är bofast i det svenska landslaget lämnar det ekonomiskt tyngda Odense/GOG – som liksom många andra danska klubbar haft problem med att betala ut löner.
– Även jag har haft problem med löneutbetalningar de sista två säsongerna. Därför är den danska ligan på väg neråt. Många svenska spelare vänder därför hemåt.
I Lugis herrlag finns redan pojkvännen – målvakten Joakim Svensson.
– Även om den sociala biten spelat en viss roll är det främst det sportsliga som styrt. Det känns bra att komma till Lugi. Vi har ett ungt och lovande lag. Jag hoppas kunna bidra med rutin och erfarenhet.
Och visst har hon erfarenhet. Eller vad sägs om 64 landskamper och 91 mål på meritlistan. Hennes styrkor är främst snabbheten.
– Jag är väldigt speedig och fysiskt stark. Jag tar många snabba löpningar och är en kontringsspelare, beskriver hon sig själv.
Petra Skogsberg har skrivit ett ettårskontrakt med klubben och målsättningen är tydlig.
– Vi ska prestera det bästa resultatet hittills, det är min ambition.
2007 lämnade hon den svenska elitserien och Skövde för danska Fredrikshamn Fox men gick redan efter en säsong till Odense/GOG.
Nu ska hon lyfta svensk damhandboll.
Gå till toppen