Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Riktiga Välfärdspartiet kritiserar V

Välfärdspartiet - ett lokalt parti i Vänersborg protesterar nu mot att Vänsterpartiet har lanserat sig som just "Välfärdspartiet". Partiet vill nu att Vänsterpartiet låter bli att använda sig av namnet inför valet.

Bild: Foto: Scanpix
VÄNERSBORG. Lars Ohly (V), lanserade inför valet ett nytt tillfälligt namn på Vänsterpartiet. Under valkampanjen vill partiet beteckna sig som "Välfärdspartiet". Problemet är att det redan finns ett parti som heter just Välfärdspartiet - i lokalpolitiken i Vänersborg.
Nu vill partiledaren Morgan Larsson att Vänsterpartiet låter bli att använda sig av namnet Välfärdspartiet, rapporterar lokala medier.
Välfärdspartiet har funnits registrerat hos Valmyndigheten sedan 2005.
– Det känns som de gått bakom ryggen på oss, säger Morgan Larsson till TV4 Nyheterna Väst.
Men enligt Valmyndigheten finns det inte några regler att använda sig av ett annat partis namn på valsedlarna, så länge det inte står överst på valsedeln, rapporterar Sveriges Radio Väst.
Gå till toppen