Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-produkt skriver på för Halmstad

Italienproffset Guri Baqaj, 19, blir idag klar för Halmstads BK. MFF-produkten kommer att lånas in från Albinoleffe under ett år.

Guri Baqaj tillbringade tio år i moderklubben Malmö FF för att sedan värvas till LB07 inför säsongen 2008. Förra sommaren köptes han av italienska Serie B-klubben Albinoleffe. Men proffslivet har inte blivit som han tänkt sig.
– Det fanns en del problem i Italien. De lovade en massa saker som de inte hållit och det har varit strul med lönen då klubben haft en ekonomisk kris. Det blev lite kaos i klubben, säger Guri Baqaj.
För att få fart på fotbollskarriären igen tog Baqaj kontakt med sin gamle tränare Lasse Jacobsson (LB07), numera i Halmstads BK – vilka han tränat med senaste veckan. Nu är parterna överens.
– Det är bara en underskrift som saknas, men den kommer idag. Lasse Jacobsson tror på mig, jag var helt okänd innan han tog mig till LB07. Sedan Halmstad sagt att de vill ha mig har det inte funnits något annat alternativ för mig än att sticka till dem.
Att det är Jacobsson som tränar HBK är betryggande för ynglingen.
– Det är underbart, han är mycket bra personlig tränare och har bra kontakt med alla spelarna. Det känns skönt, man känner att det är en tränare som verkligen tror på en och då växer man med uppgiften. Då känns det som att man kan gå över Mount Everest, som att allt är möjligt, säger han skämtsamt.
Anfallaren är storvuxen och används bäst i straffområdet. Hans främsta styrka är huvudspelet med fin tajming i inläggssituationer. Vidare är han en typisk target med bra bollmottagningar. Själv beskriver han sin spelstil som Miroslav Kloses.
– Jag försöker bli lika bra som honom men det är svårt.
Baqaj har kontrakt fram till sommaren 2012 och kommer att lånas ut till HBK fram till 31 juli 2011. Och han är inte blygsam med sin målsättning.
– Detta känns som den bästa lösningen, jag har bara fått positiva reaktioner. Det ser lovande ut och ser ut som att jag kommer få spela ganska mycket. Det är 15 matcher kvar av allsvenskan, jag kommer att bomba in tio mål, det fixar jag.
Men det är främst en match han ser fram emot.
– Det ska bli spännande att spela mot MFF den 22 augusti.
Vad händer sen – kan du tänka dig att gå tillbaka till Albinoleffe med tanke på allt strul där?
– Mycket hänger på mig. Jag ska försöka göra så bra ifrån mig som möjligt. Jag är sugen på att spela fotboll igen och på så hög nivå som möjligt. Nu har jag fått den här chansen och tror att det blir bra. Vi får se vad som händer efter det här året.
Gå till toppen