Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wallander möter Arn i en kyss

Inspelningen av "Kyss mig" har precis börjat i Köpingebro.

– Detta är mitt stora drömprojekt, säger producenten Josefine Tengblad.

"Kyss mig" är ett relationsdrama i kammarspelsform om tjejen Mia som ifrågasätter sin sexualitet. Det är en film som handlar om att hitta sig själv, att bejaka sina sanna känslor så att ingenting längre blir sig likt.

– Det är en fantastisk historia och helt nytt. Det har aldrig gjorts någon sådan här film i Sverige tidigare, säger Josefine Tengblad.

Inspelningarna pågår i och omkring den gamla disponentvillan i Köpingebro. Huvudrollerna spelas av de relativt okända Ruth Vega Fernandez och Liv Mjönes. De är styvsystrar i filmen och de blir förälskade i varandra. Den ena systern är dotter till Krister Henrikssons karaktär Lasse och den andra till Lena Endres karaktär Elisabeth.
Krister Henriksson tackade ja till rollen som Lasse direkt.

– Det är en bra historia men ännu viktigare är att man känner alla i teamet. Sedan är det underbart att komma tillbaka till Ystad. Det är som en gammal klassåterträff, säger han.

Han trivs med sin roll, med inspelningen och hela atmosfären runt inspelningsplatsen.

– Liv Mjönes är dessutom min gamla elev från scenskolan. Det är som en fantastisk schlager.

Producenten Josefine Tengblad håller med.

– Alla rutiner från Wallanderinspelningarna håller i sig. Sedan har allt klaffat. Det är helt bisarrt när man tänker på det. Vi fick alla skådespelarna vi ville ha och fotografen vi drömde om. Filmgudarna är med oss, säger hon.

Idén till filmen fick producenten tillsammans med manusförfattaren Alexandra–Therese Keining som även regisserar filmen.

– Fotograf är Ragna Jorming och hennes bildspråk är fantastiskt för filmens handling och estetik, säger Josefine Tengblad.

Hon framhäver även Ystads filmsatsningar som betydelsefulla i sammanhanget.

– Utan det stödet hade jag flyttat på mig för länge sedan.

En ny bekantskap i "Wallanderfamiljen" är Joakim Nätterqvist, känd från Arn–filmerna.

– Jag blev väldigt rörd av manuset. Alla karaktärerna i filmen är väldigt mänskliga. Alla har liksom sina brister och så är det ett väldigt speciellt huvudtema, säger han.
Kvällens tagningar ska skildra Krister Henrikssons karaktärs 60–årsfest.

– Det är en kombinerad födelsedagsfest och förlovningsfest och det är här de två flickorna möts för första gången, berättar Josefine Tengblad.

Scenen är en av de större i filmen och involverar 50 statister. Hela natten är avsatt till tagningar.

"Kyss mig" spelas in under knappt två månader. Utöver Köpingebro ska man även filma inne i Ystad, i Danmark och i Spanien.

Filmen beräknas få Sverigepremiär på bio över hela landet under hösten 2011.
Gå till toppen