Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han sprang över hela Skåne

Stefan Samuelsson, Malmö sprang 246 kilometer.

Stefan Samuelsson från MalmöBild: Foto: Privat
Stefan Samuelsson, 38-årig ultralöpare, sprang i helgen 246 kilometer i "The gax trans scania".
Loppet gick över hela Skåne. Det startade i Malmö, gick till Skånes östkust och så tillbaka till Malmö igen.
Hur mår du idag?
– Alldeles utmärkt! Men återhämtat mig har jag ju inte. Jag har skavsår, och så gick mina trampdynor sönder. Tror att mina skor var för gamla. En tumregel vid sådana här långlopp är att det tar en dag per sprungen mile att återhämta sig. Och det här loppet var 153 miles...
Hur lång tid tog loppet för din del?
– Jag kom i mål efter 52 timmar och 43 minuter.
31 personer startade, hur många av dem lyckades ta sig i mål?
– Tolv kom i mål innan tiden gick ut efter 60 timmar. Finländaren Jari Tomppo vann på tiden 37 timmar och 51 minuter. Men loppet blev tuffare än vad jag och många hade trott, framför allt var navigeringen i mörkret svår.
– Det var lite synd om britten Neil MacRitchie – när de 60 timmarna var ute befann han sig på Amiralsgatan med bara en liten bit kvar till målet vid Södervärn. Och sedan sprang han vilse, så det tog nästan en timme till innan han hittade fram. Han gick i mål, men hamnade utanför den officiella placeringslistan.
Kanske en dum fråga just idag, men vilket blir nästa långlopp?
– Jag hoppas på ett 100-mileslopp (160,9 kilometer) i Täby i april. Annars går det väl att ta något maraton. Tror det går ett i Landskrona om några veckor.
Gå till toppen