Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Politiker rädda för Israelkravaller

Handbollsförbundet vill spela EM-kvalmatchen mot Israel i juni nästa år i Karlskrona. Men idrottsförvaltningen avråder bestämt med tanke på vad som hände i Malmö när Sverige mötte Israel i Davis Cup förra året.

I Malmö blev det bråk i samband med Davis Cup-matchen mot Israel.Bild: Arkiv: Leif Å Andersson
KARLSKRONA. Hur det blir är ännu oklart. Karlskronas kommunalråd Karl-Gösta Svenson (M) tycker inte man ska blanda ihop idrott och politik.
– Jag har inte sagt nej till matchen, säger han till TT.
Planeringschefen Erik Lundgren hos Blekingepolisen säger till TV 4 Nyheterna Karlskrona att det ju är ett tag tills matchen ska spelas och vill inte kommentera ytterligare förrän spelorten definitivt bestämts.
– Men blir det Karlskrona så får vi ju lösa det.
På Handbollsförbundet bekräftar vd Christer Thelin att man vill spela i örlogsstaden.
– Vi har alltid blivit bra behandlade i Karlskrona, så vi har lämnat en förfrågan. Och det pågår diskussioner, säger han.
Men idrottsförvaltningen i Karlskrona är inte entusiastisk. Redan i början av sommaren fick idrottsnämndens ordförande Camilla Brunsberg (M) samt oppositionsrådet Christina Mattisson (S) en skrivelse från förvaltningen där politikerna med eftertryck uppmanas att tacka nej till matchen.
Förvaltningen anser inte att man klarar att uppfylla de höga säkerhetskrav som en match med Israel som ena part ställer. Man oroas också över att den tänkta arenan, Telenor Arena i Karlskrona, ska drabbas av skadegörelse.
– Är det så de resonerar så måste vi ju lyssna på det, säger Christina Mattisson till TV 4.
Vad man är rädd för i Karlskrona är de scener som utspelades i Malmö i samband med Davis Cup-matchen mot Israel, som för övrigt fick spelas inför tomma läkare. Våldsamma kravaller vid arenan, stängda skolor med mera.
Idrotts- och fritidsnämnden i Karlskrona sammanträder den 30 augusti.
Gå till toppen