Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Vilka satsningar görs för vuxna som vill studera?

Centerpartiet: Vi vill ge bidrag till studieförbunden för verksamhet i kommunen. Vuxna får där möjlighet att komplettera sin utbildning eller skaffa sig en intressant hobby.
Folkpartiet: Där har vi efter ett antal år tillbaka funderat på hur vi kan ge kvalitet och innehåll i den verksamheten. Vi har föreslagit att erbjuda vuxna att söka sig till Malmö–Lundområdet. Vi kan inte erbjuda en bredd. Det är en kvalitetsfråga.
Kristdemokraterna: Staffanstorps kommun har försökt tillgodose de myndighetskrav som finns gällande utbildningsbehov. Vi är helt öppna för att detta kan ske i samverkan med grannkommunerna. Det behöver inte vara så att behovet uppfylls lokalt.
Miljöpartiet: Vi vill stödja studieförbunden så att de åter kan ha kurser och verksamhet inom kommunen. Studieförbunden försvann tyvärr från kommunen efter den borgerliga valsegern.
Moderaterna: De får gärna studera, men vi har samarbetsavtal med komvux i andra kommuner. Vi har för liten volym för att göra det på att bra sätt i Staffanstorp.
Staffanstorpspartiet: Det finns arbetslösa och de som inte klarat grundskolan som vill studera och det är synd att man inte kan studera i kommunen, men det finns en del föreningar som driver kvällskurser av olika slag.
Socialdemokraterna: Vi har drivit det hårt under mandatperioden att ge resurser till studieförbunden. I vår alternativbudget har vi förslag på 200 000 kronor för att återställa och höja stödet till studieförbunden.
Sveriges Pensionärers Intresseparti: Vuxenutbildning hade varit en önskan eftersom de lade ner den innan. Det ska finnas i en kommun av denna storlek. Är man äldre är det inte så kul att åka in till stan på kvällen. Vi vill återinföra vuxen­utbildningen i Staffanstorp.
Vänsterpartiet: Det ska finnas en vuxenutbildning, till exempel komvux. Sedan vet jag inte vilken omfattning, men man ska kunna studera inom kommunen. Det är en fråga vi vill driva.
Gå till toppen