Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Halmstad snuvar Malmö på SM-veckan

Malmö får inte längre arrangera SM-veckan.

Glima var en av de sporter som fanns med i SM-veckan i Malmö i somras.Bild: Arkiv: Jenny Leyman
Malmö har varit värd för sommarens SM-vecka de senaste två åren. Men nästa sommar blir det inget. Då förläggs SM-veckan i stället till Halmstad. Det uppger Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.
Nästan 3 000 deltagare och 100 nya svenska mästare korades i 14 olika idrotter i Malmö i somras. Trots att arrangemanget där beskrivs som en succé flyttasdet.
–Halmstad är en fantastisk idrottsstad och vi är glada att kunna genomföra SM-veckan sommaren 2011 där, säger Erik Strand, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.
– Det är en stor glädje för oss att Riksidrottsförbundet valt Halmstad som värdstad till nästa års upplaga av SM-veckan. Halmstad är sommar och Halmstad är idrott. När det dessutom blir en kombination blir det riktigt bra, säger Johan F Lundberg, VD Halmstad & co.
Flera städer har visat ett stort intresse för att få arrangera SM-veckan både 2011 och framåt.
– Vi tror att SM-veckan därför är ett evenemang som bara kan utvecklas ännu mer de närmaste åren, säger Erik Strand.
SM-veckan är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges Television. SM-veckan finns i vinter- och sommarupplaga. Under 2011 arrangeras SM-veckan vinter i Sundsvall vecka 5 och SM-veckan sommar i Halmstad vecka 26.
Gå till toppen