Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Liberal lämnar Smålands

Pavlina Ekdahl ger upp. I slutet av oktober flyttar hon från Smålands nation efter att trakasserierna mot henne fortsatt under höstterminen. Smålands har fortfarande inte kunnat ringa in de män som misstänks ligga bakom.

Inför sommaren hade Pavlina Ekdahl, vice ordförande i Liberala ungdomsförbundet i Lund, en skön känsla av att situationen skulle bli bra.
I våras skrev Sydsvenskan om att hon hotats av en grupp okända män och fått sin dörr nedklottrad.
Männen menar att en liberal inte ska få bo på socialistiska Smålands. Nationen lovade att utreda.
När Pavlina Ekdahl återvände till Lund efter sommarledigheten förstod hon genast att problemen inte var över. Hennes brevinkast i korridoren var överklistrat med en mängd klisterlappar – några med budskapet ”tomma hus är allas hus”, som använts vid hus­ockupationer.
– När jag såg lapparna blev jag så trött på det. Jag känner mig ovälkommen. Inte av dem i min korridor men av andra på nationen, säger Pavlina Ekdahl.
Hon kontaktade på nytt nationsledningen, som beklagade det som hänt. Hon fick också beskedet att ledningen tror sig veta att de som ligger bakom ingår i en känd grupp men att det inte går att peka ut exakt vilka det är som trakasserat henne.
Hon kände sig otrygg i bostaden och flyttade tillfälligt in hos sin pojkvän i en annan del av Lund. Hon hoppades att allt skulle blåsa förbi och planerade att engagera sig i nationen, särskilt i nationens feministkafé Ronja.
I förra veckan gav hon upp planerna. När hon återvände till sitt korridorrum för en vecka sedan hade någon bänt upp brevinkastet – ”som att hulken gått loss på det” med Pavlina Ekdahls ord, tagit hennes post och tapetserat inkastet med nya lappar.
Hon kontaktade AF Bostäder, där hon köat i ett och ett halvt år, och fick napp. I november flyttar hon till annat korridorboende.
– Det känns obehagligt att vara här. Jag kan inte utsätta mig för detta, säger hon.
Hon har nu polisanmält det som hänt.
Sydsvenskan var under fredagen i kontakt med ledningen för Smålands nation och erbjöd den möjlighet att kommentera händelsen, men fick inget svar.
Gå till toppen