Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Akut brist på idrottshallar

När vinterkylan tränger sig på för den med sig en hård kamp om idrottshallarnas träningstider. Föreningarna växer men hallbyggandet halkar efter. Nu har situationen blivit ohållbar, menar representanter för föreningar i Omkretsens kommuner.

OMKRETSEN. Föreningar och handläggare för träningstider ger samma besked i samtliga kommuner i Omkretsen: idrottshallarna räcker inte till.
Sven Björk är ordförande för innebandyföreningen IBS Svedala. Han är starkt kritisk till dagens situation då klubben inte kan ta emot fler medlemmar.
– Vi kan inte bedriva en meningsfull verksamhet som det ser ut idag. Föreningen har en explosionsartad utveckling och medlemsantalet ökar hela tiden. Problemet finns i hela kommunen, de drar hit en massa folk men de bygger inte något nytt, säger han.
Annika Olsson är styrelseledamot i Kävlinge handbollsklubb. Hon ger samma bild.
– Läget här är en katastrof. Vi har en bra dialog med anställda hos kommunen och de gör så gott de kan. Men det är inte där problemet ligger. Det är politikerna som inte hjälper oss eftersom de bygger för lite när kommunen växer, säger hon.
I en enkät utskickad av Riksidrottsförbundet är Svedala, Lomma och Staffanstorp de kommuner som uppger att de har planer på att bygga en ny idrottshall under 2010/2011.
Gull-Britt Jönsson (S) är ordförande för kulturutskottet i Svedala.
– Vi är fullt medvetna om situationen och försöker därför tidigarelägga bygget av en ny hall söder om järnvägen. Men det är många procedurer och byggena blir ofta överklagade, säger hon.
– Det har man sagt i Svedala i femton år. Men det är tomma ord, svarar Sven Björk hos IBS Svedala.
Charlotte Lindblad (M) är ordförande för kulturnämnden i Kävlinge. Hon förklarar att det arbetas med en ny idrottshall i Korsbackaområdet.
– Vi är medvetna om problemet och har därför påbörjat diskussioner om ytterligare en hall, säger hon.
– Jo visst, men problemet kvarstår. Sedan vet man ju inte när den står klar. Vi växer snabbt och bygger man inte tillräckligt kommer vi inte att kunna ta emot fler medlemmar, säger Annika Olsson.
Gå till toppen