Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Föräldravänligt prisas

Utmärkelse. Pumptillverkaren ITT Wate­r & ­Wastewater i Sundbyberg blev årets mest föräldravänliga och jämställda arbetsplats i år. Specialfastigheter Sverige i Lund blev bäst i region sydväst.

Guldnappen har delats ut av Unionen sedan 2003. Prisets grundkrav är att företaget ska ha kollektivavtal med Unionen, jämställdhetsplan och ­lönekartläggning. Lönekartläggningen görs för att upptäcka, åtgärda och undvika om det finns skillnader i lön och andra anställningsvillkor mellan kvinnor och män som utför liknande arbetsuppgifter. Medlemmarna ­nominerar sina arbetsplatser och det är den specifika arbetsplatsen som får priset, inte hela företaget.
Varje region väljer ut sin bästa kandidat och sedan tävlar regionernas kandidater mot varandra. Förutom äran får vinnaren 10 000 kronor som ska gå till arbetsplatsen, och en glas­skulptur. Regionkandidaterna som inte vinner Guldnappen, belönas med ett diplom och tilldelas priset Tröstnappen.
2010 nominerades 98 arbetsplatser till priset, varav 8 var i region sydväst.
Specialfastigheter Sverige AB i Lund vann årets tröstnapp i region sydväst. I veckan fick företagets anställda reda på att deras arbetsplats vunnit. Det var förvaltaren Paul Larsson som nominerade arbets­platsen.
– Jag gjorde det efter ett möte som jag inte kunde åka på. Det brukar vara knorr när man inte kan det, men när jag sa att det gällde barnen så var det inga problem. Inom företaget har vi mycket tjänsteresor med obligatorisk närvaro, men om man har något som gäller barnen så är det alltid en giltig anledning till bortfall.
Paul Larsson säger att Special­fastigheter Sverige arbetar engagerat och målmedvetet med att vara ett föräldravänligt företag och att han aldrig har upplevt det tidigare.
– Många bara pratar om det och har policyer som man inte arbetar efter. Här är det skillnad för här gör man verkligen det man säger.
Va d gör Specialfastigh eter ­Sverige till en föräldravänlig och jämställd ­arbetsplat s?
– Företaget ger tio procent extra ­ersättning när vi tar föräldraledigt, så man får 90 procent av lönen när man är hemma med barnen. Det handlar egentligen om hela synen, från det att man anställer personalen. Vissa företag ser kvinnor i en viss ålder som en riskfaktor när det gäller anställning. Företagen undrar hur lång tid det ska ta innan kvinnorna har blivit gravida och måste ersättas. Att Specialfastigheter Sverige inte arbetar så, blev väldigt konkret här på kontoret. En ny administratör som skulle anställas var gravid och istället för att dra sig ur innan det blev för sent, valde företaget att anställa henne och gratulera till graviditeten.
Alla företag som har tecknat kollektivavtal med Unionen ger tio procent extra ersättning vid föräldraledighet.
Ann-Kristin Landelius är personalchef på Specialfastigheter Sverige.
Varför tror d u att ni blev nomine rade och blev den bä sta arbetsplatsen i region sydväst?
– Vi är ett företag som verkligen bryr oss om medarbetarna, där ­arbetslivet går hand i hand med privat­livet. Vi ser till människan och är positiva till att man ­ibland är hemma för att ta hand om sina barn.
Vad betyd er priset för er?
– Det innebär förhoppningsvis att vi blir mer synliga som företag, att man får upp ögonen för vår personalpolitik så att vi kan locka till oss yngre, kompetenta medarbetare.
Gå till toppen