Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Håkan Ericson ny förbundskapten

Håkan Ericson blir ny förbundskapten för U21-landslaget.

Bild: Arkiv: Lars Brundin och Janerik Henriksson Scanpix
– Det är i mina ögon ett av de finaste uppdragen i svensk fotboll som jag har blivit erbjuden, och att få samarbeta med Tommy Söderberg som är en våra bästa och mest framgångsrika idrottsledare känns oerhört stimulerande, säger Håkan Ericson i ett pressmeddelande.
Håkan Ericson inleder sitt uppdrag 1 januari.
Ericson är idag elitinstruktör på Svenska Fotbollförbundet med ansvar för tränarutbildning.
Som tränare har han varit verksam i IFK Norrköping, AIK, i delad tränarroll tillsammans med Erik Hamrén i Vasalund, och dessutom i Täby IS, Råsunda IS, Motala AIF, Nacka och Väsby.
Han var med och ledde "yngre U21" våren 2009. Han är bevakare åt Erik Hamrén och har funnits med kring A-landslaget under 2010.
Tommy Söderberg får nu en ny kaptenskollega efter sex år med Jörgen Lennartsson.
– Håkan är en bra instruktör, god pedagog och har en bred erfarenhet. Vi känner varandra väl och det ska bli spännande att ta sats mot ett nytt U21-kval, säger Tommy Söderberg i pressmeddelandet.

Landskamper

Under våren blir det vanliga landskamper för U21. Kvalspelet till EM 2013 inleds under hösten 2011, arrangör av mästerskapet utses 8-9 december av UEFA.
Gå till toppen