Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Sprängattentat i Rosengård

Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot butiksägaren på Bennets väg.

– Jag trodde det var en jordbävning, säger Lorella Samuelsson, som vaknade av smällen.
Hon vågade inte gå ut utan det var först när hon såg nyheterna som hon förstod sprängladdningen legat precis utanför hennes hus.
En annan person som bodde på fjärde våningen berättade att han vaknade av att sängen flyttade sig när det small.
– Det var en kraftig smäll, men det är omöjligt att säga hur stor sprängladdningen var. Det får den tekniska undersökningen utvisa, säger Göran Holmgren, biträdande närpolischef i polisområde Öster.
Flera förbipasserande stannade till och tittade på när gatan rensades från glassplitter. Sprängladdningen tros ha varit placerad utanför butiken. Eftersom det är så tätt mellan husen så har tryckvågen studsat mellan väggarna och orsakat skador även på de inglasade balkongerna på fastigheten mitt emot.
Ingen människa kom till skada i samband med explosionen.
Vem, eller vilka, som ligger bakom sprängattentatet är fortfarande okänt. Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot butiksägaren.
– Vi har in nuläget inga vittnen, men hoppas att det kommer in efterhand, säger Göran Holmgren.
Flera representanter från fastighetsägaren MKB var på plats på måndagsmorgonen. Butiken som utsattes för attentaten ligger i en av MKB:s bokaler som kombinerar bostäder och lokaler.
– Vi kommer vara här hela dagen och prata med folk. Vi kan inte ge så många svar, men vill visa att vi finns här, säger Anna Heide, fastighetschef på MKB Rosengård.
Gå till toppen