Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mårtenskolans rivning stoppad igen

Mårtenskolan ska inte rivas och ersättas av en ny skola. Politikerna i barn- och skolnämnd Lund stad lyfte på onsdagen åter ut förslaget ur investeringsplanen.

Bild: Arkiv: Göran Olsson
- Vi kan inte bygga en ny skola för 90 miljoner för att få ett klassrum till. Det skulle bli Sveriges dyraste klassrum, säger barn- och skolnämndens ordförande Lars Hansson (FP).
Det är tjänstemän som enligt honom envisas med att peta in förslaget i den investeringsplan, som på onsdagen antogs av nämnden.
Istället för ny Mårtenskola beslöt politikerna att begära en pott på 75 miljoner att användas för oförutsedda händelser. Det kan handla om skolor som tvingas stänga på grund av fukt och mögel.
- Det som hände med Sagostunden och Humlebo kan mycket väl hända igen. Vi har flera äldre skolbyggnader som är i dåligt skick, säger Lars Hansson.
Gå till toppen