Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Citytunnelfiltar i blåsväder

Några filtar från Citytunnelns invigning i lördags får ny användning, men de flesta slängs.

Bild: Foto: Pontus Tideman
På måndagseftermiddagen cyklade Petra Ziegler förbi Posthusplatsen, där invigningens scenanläggning revs. Hon frågade personalen vad som skulle hända med alla blå filtar som låg kvar på platsen. ”Slängas” var svaret.
– Men Malmö är ju en miljöstad. Om inte annat så finns det väl frysande hemlösa som skulle ha glädje av en filt, säger hon en aning upprört till Sydsvenskan.
Vi lät frågan gå vidare till Anders Mellberg, informationschef på Citytunneln.
– De filtar som går att använda ska gå till organisationer som hjälper folk, det var bestämt från början, säger han.
– Men många hamnade på marken och blev blöta och smutsiga. Sedan frös de fast och dem kan vi inte använda. De går sönder och det går inte att tvätta dem, så de får slängas.
Totalt rör det sig om 800 filtar som delades ut till inbjudna hedersgäster. Enligt Anders Mellberg försvann några filtar hem med gästerna, kanske som minne. Många hamnade på marken och en mindre del kan räddas nu, när ljud- och ljusanläggningarna är bortplockade.
Petra Zegler är rätt nöjd med beskedet.
– Skönt att åtminstone några kan återanvändas, säger hon, och tänker både på miljön och de hemlösa.
Gå till toppen