Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Småirriterat på Centralen

Förseningar på citytunneltågens första dag.

Malmö
När trafiken för citytunneltågen drog igång skarpt på söndagen uppstod en del förseningar. Eftersom det inte var värsta rusningsdagen gick det ändå förhållandevis lugnt och sansat till.
– Det är inte många resenärer totalt idag. En del är lite småsura över att trafiken inte fungerar, men i det stora hela flyter det mesta bra, säger Sydsvenskans Jens Mikkelsen på plats vid 12-tiden.
Information om ersättningsbussar och inställda tåg förmedlades av informationstavlor och de många tågvärdar som jobbade invigningens första riktiga dag.
Knut och Ingrid Olsson är på väg hem till Simrishamn. De får börja med att ta tåget till Ystad för att sedan byta till tåg.
- Servicen har varit bra och vi har fått den hjälp och information vi behöver, säger Ingrid Olsson.
Vid Station Triangeln var det lugnt vid 13.30. Under förmiddagen ställdes några tåg in, men sedan lunchtid har trafiken flutit på med bara några mindre förseningar.
Harald Franzén från Jönköping var en av många nyfikna som besökte stationen för att provåka sträckan Triangeln-Hyllie.
- Det är imponerande, det är lite storstad över det hela. Det är ingen tvekan om var Sveriges centrum kommer att vara framöver, säger han.
15.00 är Sydsvenskan på plats på station Hyllie.
– Om det var kallt på Triangeln, så är det inget emot hur det är här. Hyllie är ett riktigt blåshål, rapporterar Jens Mikkelsen.
Det är inte många resenärer på plats och tågen är bara lite försenade. Någon irritation märks inte av - endast huttrande människor.
Gå till toppen