Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Hamad nobbade Azerbajdzjan

MFF-stjärnan Jiloan Hamad avslöjar i en intervju med Svenska Fans att han blivit uppringd av förbundskaptenen för Azerbajdzjans landslag.

Jiloan HamadBild: Arkiv: Johan Bävman 2010
Hamad är född i Azerbajdzjan. I höstas fick han ett samtal från landets förbundskapten Berti Vogts, förbundskapten för landets fotbollslandslag.
– Han ville gärna bjuda ner mig till Azerbajdzjan och ge det en chans och kolla hur allting är. Därefter ringde en annan man till mig från deras förbund, men jag förklarade min situation för honom. Vi snackade en stund och jag sa till honom att jag är med i svenska U21-landslaget och att det därför vore dumt av mig att riskera något. Skulle jag göra en A-landskamp för dem skulle jag ju inte kunna spela för Sverige i framtiden, berättar Hamad i intervjun för Svenska fans.
Erbjudandet blev mer konkret efter Malmö FF:s guld.
– De undrade om jag kunde tänka mig att spela för dem, men jag sa att jag är svensk och att jag därför inte vill spela där.
Jiloan Hamad har bott i Sverige sedan han var 1,5 år gammal.
Gå till toppen