Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Kruys letar ny klubb

Holländaren Rick Kruys ska provträna med andra klubbar.

Bild: Foto: Lisbeth Westerlund
– Rick har fått okej att under januari provträna med andra klubbar. Meningen var att han skulle göra det i december, men han hade problem med låret, sade MFF-tränaren Roland Nilsson, sedan han och laget smugit igång träningen i Kombihallen.
Redan före semestrarna bekräftade Roland Nilsson att Kruys fått okej att leta ny klubb, nu får han alltså fortsätta på egen hand trots gällande kontrakt.
Kruys spelade bara några få allsvenska matcher under förra säsongen.
Även Wilton Figueiredo, Miljan Mutavdzic och Daniel Andersson saknades på den första träningen.
– Miljans flyg fastnade i Serbien på grund av snön och även Wilton tvingades boka om. Danne är magsjuk, berättade MFF-lagledaren Leif Engqvist.
Någon ny andretränare är fortfarande inte klar, förhandlingar pågår däremot mellan MFF och målvaktstränaren Jonnie Fedel.
Den ende nye spelaren som fanns med på träningen var uppflyttade junioren Tobias Malm.
Spelarna hade ett 45 minuter långt möte och fick därefter in och träna lite lätt med boll i Kombihallen.
– Nästa vecka blir det mer allvar och en del fystester med spelarna, berättade Roland Nilsson.
Klart är också att Hicham Ali, med i JSM-guldlaget men nu senior, fått ett lärlingskontrakt med klubben.
– Det är också klart att jag lånas ut till någon klubb i Superettan eller division 1 här i närheten. Men att jag kan kallas hem för att spela med U 21, berättade Hicham Ali.
Ett lånekontrakt med annan klubb kommer att skrivas med så kallad 24-timmarsövergång, vilket innebär att Ali kan gå tillbaka till MFF när klubben så behöver.
Enligt vad Sydsvenskan erfar förhandlar MFF fortfarande med Hicham Alis lagkamrat, Omid Nazari, om ett liknande kontrakt.
Gå till toppen