Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

VM-skandal i Lund

Anmäld algerisk spelare nekades spela.

Abdelezak Hammad skickades upp på läktaren i första halvlek. Men fick spela i andra.
Handbolls-VM: andra match i Lund bjöd på en märklig skandal.
Någon minut in på första halvlek ingrep den internationelle delegaten Leon Kalin från Slovenien, tillika högste tävlingschef i Internationella Handbollförbundet (IHF) och körde upp Hammad på läktaren med hänvisning till att han saknades i laguppställningen.
På en lista som trycktes ut saknades Hammad, men han fanns i på IHF:s hemsida där de giltiga lagen står.
I rena ilskan chockstartade Algeriet med att göra 4–0 på Serbien på fem minuter i matchöppningen.
Serbien vände, men hade matchen igenom stora problem med Algeriets offensiva försvarsspel, där laget antingen spelade 3–3 eller till och med man-mot-man vissa stunder.
Herr Kalin insåg i paus att han kanske handlat för snabbt, sedan han bläddrat i en massa papper. Och plötsligt fanns Hammad på planen i andra halvlek.
Algeriet vände 15–18 till 19–18 i andra – efter två mål av just Hammad – men ett chockat Seriben samlade ihop sig sista minuterna och vann med 25–24.
– Jag anser inte att vi gjort något fel, men vi kommer inte att protestera, sade Algeriets coach Redouane Aouchria till Sydsvenskan.
Gå till toppen