Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förberedelser A och O för lyckad show

Hundra dansare tillbringade hela söndagen på Malmö konserthus. Bella Malekian styrde repetitionerna inför den stora avslutningsshowen på kvällen, dagen efter att hon kollapsat av överansträngning.

MALMÖ. Fyra veckors intensivt arbete vid Malmö dansakademi kulminerade igår i en insats som startade klockan åtta på morgonen och inte väntades vara över förrän framåt midnatt.
– Jag har massor med morötter och frukt, sa dansaren Marion Strand om hur hon skulle klara uppladdningen inför medverkan i nio av 34 nummer.
Förkylningshesa Kajsa Brondin var uppsatt på tolv nummer, med klädbytena utlagda i högar precis bakom scenen.
Årets show hade fått ett tema: fördomar. På olika sätt togs bland annat främlingsfientlighet, rasism, mobbning och homofobi upp.
Ämnet blev brännande aktuellt sedan Malmö dansakademis huvudansvariga och svenskfödda koreograf Bella Malekian än en gång upplevt att hennes iranska namn varit ett problem. När ambulans kallades till dansstudion sedan hon fått andningssvårigheter och börjat skaka i kroppen, kände hon att hennes situation inte togs på tillräckligt allvar.
– Jag får rysningar, det är så himla häftigt! utropade hon när hela truppen i ett gemensamt nummer lyckades lyfta händerna samtidigt under det första av två generalrep igår. Koreografin sattes så sent som på lördagen.
De i huvudsak kvinnliga dansarna var mellan elva och femtiofem år. En 64-åring som skulle visa upp pole dancing kom inte eftersom hon fått förhinder.
Bella Svärd målade ögonen inför nummer i Brodway jazz, afrikansk dans och medverkan i finalen. Hon konstaterade att noggranna förberedelser är det viktigaste:
– När showen är, ska jag bara ha kul, njuta och leverera.
Gå till toppen