Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Marcus Lantz klar för Bois

Förre HIF-aren Marcus Lantz har skrivit på för Landskrona Bois.

Marcus LantzBild: Arkiv: Peter Frennesson 2010
Övergången presenterades vid en presskonferens idag.
Marcus Lantz, 35 år, har skrivit på ett avtal som gäller under två år, uppger klubben i ett pressmeddelande.
– Det känns fantastiskt att vi har lyckats knyta Allsvenskans bästa centrala mittfältare till oss. Han kommer att tillföra BoIS oerhört mycket som spelare men också som förebild och pådrivare för våra yngre killar i laget. Detta var en mycket viktig pusselbit som föll på plats i vår satsning för att på nytt nå Allsvenskan, säger Landskrona BoIS sportchef Mats Aronsson, i pressmeddelandet.
I november bestämde sig Lantz för att sluta i HIF sedan parterna inte kommit överens om villkoren för en förlängning av ett nytt kontrakt.
– Det har spekulerats mycket om Marcus i media, men kontakten togs för bara några dagar sedan och har gått mycket snabbt, tillägger Mats Aronsson.
Lantz har spelat sex landskamper, den senaste i juni förra året.
Det var helheten som avgjorde till Landskrona BoIS fördel, enligt pressmeddelandet från klubben.
– Jag har en fru som har ett bra jobb i Helsingborg och en dotter som börjar skolan till hösten. Den sociala biten och att vi kan bo kvar i Helsingborg vägde tungt i mitt beslut, säger Marcus Lantz, som också ser sitt val som en stor utmaning Jag får en chans att vara med om att försöka ta BoIS tillbaka till allsvenskan, där jag tycker laget hör hemma. Jag får också glädjen att vara med i ett lag som under Henriks ledning spelar en mycket positiv och attraktiv fotboll, säger Marcus Lantz i pressmeddelandet.
– Marcus kommer att tillföra oss mycket, han har förstås höga krav på sig och det vet han också om. Inte minst tror vi att hans vinnarinstinkt kommer att påverka de yngre spelarna, säger Henrik Larsson, tränare i Bois.
Marcus Lantz kommer att spela i tröja nummer 7.
Gå till toppen