Annons

Annons

Mat & Dryck

LCHF: En fet matfilosofi

Dags att kika lite närmare på en av de mest inflytelserika personerna i den svenska kostkarusellen just nu. Lisa Förare Winbladh bjöd in drygt två meter Andreas Eenfeldt till sitt kök, frågade ut honom och lagade mat enligt hans filosofi.

Annons


För drygt tre år sedan skrev den unge läkaren Andreas Eenfeldt sitt första
trevande blogginlägg. Han hade något att berätta: om ny revolutionerande
kostforskning och hur patienter med typ 2-diabetes och övervikt blev smalare
och friskare genom att flagrant bryta mot Livsmedelsverkets
rekommendationer. Andreas vände nämligen kostpyramiden upp och ner; utan att
blinka förordade han bacon, ägg, grädde och smör. Mat som tidigare varit
näst intill förbjuden. I stället hamnade potatis, bröd och alla annan
stärkelserik mat i skamvrån.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy