Annons

Annons

Annons

Annons

Mat & Dryck

LCHF: En fet matfilosofi

Dags att kika lite närmare på en av de mest inflytelserika personerna i den
svenska kostkarusellen just nu. Lisa Förare Winbladh bjöd in drygt två meter
Andreas Eenfeldt till sitt kök, frågade ut honom och lagade mat enligt hans
filosofi.

Text: 

Annons


För drygt tre år sedan skrev den unge läkaren Andreas Eenfeldt sitt första
trevande blogginlägg. Han hade något att berätta: om ny revolutionerande
kostforskning och hur patienter med typ 2-diabetes och övervikt blev smalare
och friskare genom att flagrant bryta mot Livsmedelsverkets
rekommendationer. Andreas vände nämligen kostpyramiden upp och ner; utan att
blinka förordade han bacon, ägg, grädde och smör. Mat som tidigare varit
näst intill förbjuden. I stället hamnade potatis, bröd och alla annan
stärkelserik mat i skamvrån.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan