Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Must och fägring stor

En fermenterad massa av sojabönor. Det låter kanske inte så gott, men miso har den goda egenskapen att lyfta sina kompisar till nya höjder.

Bild: Foto: Linus Meyer
Jag är inte alls säker på att det finns någon gud, men om det finns någon är det fullt möjligt att den bor i en skål med misomajonnäs. I alla fall är det ganska nära min idé om gudomlighet. Miso har en enastående förmåga att frälsa rätter, och eftersom den smyger sig in i så många av mina recept är det väl på tiden att den får en alldeles egen artikel?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen