Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ex-politiker kan få fängelse

Nu åtalas den ex-politiker i Trelleborg som misstänkts för grovt bedrägeri mot den bostadsrättsförening där han tidigare var ordförande. Mannen har haft reseförbud sedan han återvände från Thailand i fjor.

Enligt åtalet har mannen genom vilseledande uppgifter förmått bostadsrättsföreningen att betala ut 331 556 kronor till honom. Pengarna fick mannen ut eftersom han uppgett att han förlorat arbetsförtjänst och semesterersättning genom sitt uppdrag i bostadsrättsföreningen.
Bedrägeriet består i att ex-politikern uppgett att han förlorat arbetsinkomst under tiden 31 januari 2006 till 25 september 2007. Detta trots att han var tjänstledig och sjukskriven från sitt arbete sedan 31 januari 2006.
Åklagaren menar i åtalet att brottet är grovt eftersom det rör sig om en stor summa pengar och att bedrägeriet pågått under lång tid.
Straffet för grovt bedrägeri kan bli fängelse mellan ett halvt och sex år.
Det var sommaren 2009 som det kom fram att den före detta kommunpolitikern misstänktes för att ha förskingrat pengar från den bostadsrättsförening i Trelleborg där han var ordförande. Så länge mannen uppehöll sig i Thailand gick dock hela utredningen i stå.
Vid ett besök i hemstaden i fjor greps dock ex-politikern. Mannen släpptes visserligen snart på fri fot, men fick reseförbud.
Mannen var tidigare politiker i Trelleborg och satt bland annat i kommunfullmäktige under 1990-talet.
Gå till toppen