Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Thysells stänger efter 105 år

Möbelvaruhuset och familjeföretaget Thysells stänger. Kvar blir 34 000 tomma kvadratmeter. – Även om det är tragiskt ser jag det som en chans till en positiv utveckling för Anderslöv, säger ägaren Roland Thysell.

ANDERSLÖV. Roland Thysell, som går i pension till sommaren, har tre barn. Ingen av dem vill ta över företaget och det är orsaken till att han nu har tagit beslutet att avveckla det.
– Det var ett svårt beslut, men det är en process som har pågått under de senaste åren. Det är klart att det inte är roligt att meddela personalen, men det finns ingen annan lösning, säger Roland Thysell.
Han menar att det inte har varit aktuellt att sälja företaget.
– De senaste åren har det varit en hårdnande marknad för möbelbranschen här i Skåne. Det beror på att priserna har pressats rejält.
Tanken är att stänga butiken den 31 juli i år. Roland Thysell har redan kontakt med ett fastighetsbolag som ska sälja den 34 000 kvadratmeter stora fastigheten som bland annat omfattar 9000 kvadratmeter butik och kontor samt tre lagerlokaler.
I år är det 105 år sedan familjeföretaget startades. Roland Thysell, som själv bor i Anderslöv, medger att företaget har haft betydelse för orten och på hemsidan beskrivs det som ett av Skånes mest populära turistmål. Trots det vill ägaren tro att avvecklingen kan få en positiv effekt.
– Det finns potential att hitta på många olika saker på en sådan här stor anläggning. Jag ser positivt på Anderslövs framtid, här finns bra service och inflyttning. Jag ser detta som att Anderslöv äntligen får en chans att utvecklas på ett positivt och intressant sätt, säger han.
I höstas kom beskedet att Hoffs möbler i Trelleborg lägger ner. Anledningen är densamma som på Thysells: Ägarna har nått pensionsålder och det finns ingen inom ägarfamiljen som vill ta över. Hur framtiden för familjeföretag ser ut vill Roland Thysell inte sia om.
– Jag ser det pragmatiskt. Om en affärsidé funkar och barnen vill ta över är det bra. Om de inte vill det så gör det inget, säger han.
När företaget är nedlagt ska Roland Thysell, som fyller 65 år i sommar, alltså gå i pension. Att få dagarna att gå är inget han oroar sig för. I sommar planerar han till exempel en fotoutställning i Köpmansmagasinet på Smygehuk.
Gå till toppen